Katniss

 
Namn: Everbeam
Ras: Morganhäst
Mkh: 152 cm
Kön: Sto
Färg: Mörk brun
Level: 14
 
Katta the wild and fearless! 
Min lilla, starka, ädla springare! En pigg och alert donna som är lyhörd och känslig. Otroligt kvick och vig och hon är snabbt med på noterna. Det hon allra helst vill göra är att springa! Kommer det ett hinder ivägen tar hon sig lätt över det och hon hoppar med stoooooora luftiga språng. Detta är verkligen en häst att rida i naturen. Distanslopp och terrängritter är ex på grenar där hon passar ypperligt. 
 
 
Hon trivs utmärkt i sin lilla westernsadel. Detta är en tjejja som vill känna sig fri och bekväm. Hon har mycket fin bärighet och samling, men man får absolut inte "boxa ihop" henne och sitta och pressa ihop henne. Denna häst  rider man på långa tyglar och kommunicerar med genom sitsen och energin. Ett tråkigt dressyrpass på ridbanan är i princip onödigt... Det skapar bara negativ energi inom förhållandet mellan häst och ryttare.
 
 
 Jag har tagit lektioner för två olika lärare inom western och akademisk ridning. Trots att jag varit hästmänniska länge så kände jag att jag ville utvecklas mer inom dessa områden för att skapa ett starkare band med Kat och lära mig att förstå vad som passar henne. Jag behövde hjälp för att lära mig rida henne bättre.
 Från marken var det inga problem, hon är en välldigt följsam, nyfiken och glad tottohäst. Vi klickade själsligt redan från första stund :) 
 
Som tur är hade jag ju lärt mig en hel del av Dale, som kom till stallet innan Katniss. Av Dale lärde jag mig både the basic "western stuff", och att rida sin häst på långa tyglar med fokus på sits och energi. Att lära sig förmedla sina tankar genom tystnad. Men Katniss var inte lika välutbildad som Dale, och krävde ännu lite mer av sin ryttare.
 
 
Katniss har jag börjat kalla henne, efter Katniss Everdeen i HungerGames. 
Bara det att hon egentligen ju heter Everbeam...
 
          
 
Katta stoltserar fram med mycket mod och god självsäkerhet. Idag är vi ett samspelt par som förstår varandra mycket väl. Katniss verkar välldigt lycklig med sitt liv hos mig. Bland det härligaste som finns är att rida henne helt utan utrustning, i full galopp i naturen. Det är en fantastisk känsla av samhörighet och tillit till sin häst. Så lite inverkan som behövs för att Katniss ska uppfatta och förstå vad man vill som ryttare. 
 
 
 
 
RSS 2.0