Katniss

 
Namn: Everbeam
Ras: Morganhäst
Mkh: 152 cm
Kön: Sto
Färg: Mörk brun
Level: 14
 
Katta the wild and fearless! 
Min lilla, starka, ädla springare! En pigg och alert donna som är lyhörd och känslig. Otroligt kvick och vig och hon är snabbt med på noterna. Det hon allra helst vill göra är att springa! Kommer det ett hinder ivägen tar hon sig lätt över det och hon hoppar med stoooooora luftiga språng. Detta är verkligen en häst att rida i naturen. Distanslopp och terrängritter är ex på grenar där hon passar ypperligt. 
 
 
Hon trivs utmärkt i sin lilla westernsadel. Detta är en tjejja som vill känna sig fri och bekväm. Hon har mycket fin bärighet och samling, men man får absolut inte "boxa ihop" henne och sitta och pressa ihop henne. Denna häst  rider man på långa tyglar och kommunicerar med genom sitsen och energin. Ett tråkigt dressyrpass på ridbanan är i princip onödigt... Det skapar bara negativ energi inom förhållandet mellan häst och ryttare.
 
 
 Jag har tagit lektioner för två olika lärare inom western och akademisk ridning. Trots att jag varit hästmänniska länge så kände jag att jag ville utvecklas mer inom dessa områden för att skapa ett starkare band med Kat och lära mig att förstå vad som passar henne. Jag behövde hjälp för att lära mig rida henne bättre.
 Från marken var det inga problem, hon är en välldigt följsam, nyfiken och glad tottohäst. Vi klickade själsligt redan från första stund :) 
 
Som tur är hade jag ju lärt mig en hel del av Dale, som kom till stallet innan Katniss. Av Dale lärde jag mig både the basic "western stuff", och att rida sin häst på långa tyglar med fokus på sits och energi. Att lära sig förmedla sina tankar genom tystnad. Men Katniss var inte lika välutbildad som Dale, och krävde ännu lite mer av sin ryttare.
 
 
Katniss har jag börjat kalla henne, efter Katniss Everdeen i HungerGames. 
Bara det att hon egentligen ju heter Everbeam...
 
          
 
Katta stoltserar fram med mycket mod och god självsäkerhet. Idag är vi ett samspelt par som förstår varandra mycket väl. Katniss verkar välldigt lycklig med sitt liv hos mig. Bland det härligaste som finns är att rida henne helt utan utrustning, i full galopp i naturen. Det är en fantastisk känsla av samhörighet och tillit till sin häst. Så lite inverkan som behövs för att Katniss ska uppfatta och förstå vad man vill som ryttare. 
 
 
 
 

Dale

 
Namn: BraveDale
Ras: Paint
Mkh: 154 cm
Kön: Valack 
Färg: Tobiano rödskäck
Level: 14
 
Han är döpt efter den söta gubben i WalkingDead.
 
 
Dale är ultimata westerngubben i stallet! Han är den kloka, erfarna världsberesta herren :) samtidigt som han är välldigt skojfrisk, derpig och goofy! Det finns ingen annan häst som man har mer roliga bilder på. Alltid är tungan ute, tänderna i ett stort smile, öronen åt alla håll och huvudet flängandes hit och dit!
 
      
           
 
Dale blev snabbt en stor favorit hos mig. Han är min westernstjärna som är otroligt snabb, vig och lätt på foten. En riktig arbetspartner som uppfyller alla små hästnördars drömmar om den där perfekta westernhästen. Den som är sådär snabb, snäll, klok och smart. Den hästen som står alldeles still när man släpper tyglarna och som sedan kommer i full karete när man busvisslar på den :D 
 
 
Dale är uppväxt och utbildad på annat håll. Western är inte min starka gren, så det har varit enormt kul att få lära sig av en riktigt stjärna som dessutom har tävlat en hel del i olika westerngrenar innan han kom till mig. 
Numer är han dock även en stadig terränghäst som tycker det är kalaskul att springa runt och hoppa massa hinder :) Därav växlar han numer mellan western- och hoppsadeln. 
 
        
 
Dale <3 

Rebell

 
Namn: BraveRebel
Ras: Fjording
Mkh: 148 cm
Kön: Hingst
Färg: Rödblack
Level: 14
 
Rebell är resultatet av min förtjusning av fjordingarna. Jag kunde inte nöja mig med bara en liten Belle. SÅ jag köpte en röd, fin hingst hos kallterna som nu är partner till kära Belle. Han är tredje hingsten in i stallet och det var skönt med en så lugn och försynt unghingst i jämförelse med förra unghingsten Eagle.
 
 
Rebell, till skillnad från Belle, är en fjording i mer sportmodell. Han är en riktigt tuffing både inom western och dressyren! Ett riktigt litet tävlingspaket som stoltserar runt och glimrar i nyanser av guld och koppar.
Han har lite mer luft under hovarna och har därmed ett högre, mjukare steg än Belle. Han har automatiskt en helt annan lyhördhet och känslighet för hjälper och inverkan. Detta kan till stor del bero på att han kom till mig helt outbildad, medans Belle hade gått som kallternas rid- och körhäst ett tag. Det kan definitivt vara en fördel att få utbilda sina hästar själv. 
 
 
Men precis som Belle så har Rebell "kallt-krutet" i sig. Det spelar ingen roll hur lång eller kort sträcka man rider, de små stabila fjordhovarna smattrar på som ett skenande tåg! De är uthålliga som få dessa mirakelponnysar :D 
De vinner  inget snabbhetsrace om man ställer dem mot tex araben Sunni, eller hingsten Eagle, men att gallopera ett varv runt Jorvik DET gör dem med glädje och spetsade öron!
 
 
Rebell är en otroligt mjuk och lyhörd hingst. Han är lugn och sansad och är välldigt tillmötesgående och sammarbetsvillig. En häst som jag trixad och tränat en del med från marken och sedan från ryggen. Han rör sig otroligt lätt på långa westerntyglar och rör sig efter ditt röstkommando. En klippsk kille som uppskattar att göra rätt och arbeta tillsammans :)
 
 
 
RSS 2.0